Anunțat lansarea programelor multianuale.

Agenția pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-uri a anunțat lansarea programelor multianuale: Programul pentru înființarea și dezvoltarea IMM în mediul rural, Programul COMERȚ ȘI SERVICII DE PIAȚĂ și Programul de microindustrializare.

Programul pentru înființarea și dezvoltarea IMM în mediul rural este un program a guvernului României și este destinat companiilor care au sediul social și punctul/punctele de lucru în mediul rural, au cel puțin 3 ani de la data înființării, Codul CAEN pentru care solicită finanțare este autorizat de minim 3 ani anteriori înscrierii și angajează până la depunerea decontului minim 1 salariat. Programul permite finanțarea a 90% din cheltuielile necesare inițierii afacerii incluzând cheltuieli de echipamente, aparaturi, autoutilitare, spații de lucru/producție, realizare site, mobilier, etc.

S-a lansat apelul de proiecte POR

S-a lansat apelul de proiecte POR 2.1.A – microintreprinderi (Prioritatea de investitie 2.1.A din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 2: Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, Prioritatea de investitie 2.1 ”Promovarea spiritului antreprenorial).
Programul reprezintă oportunitatea de finanțare pentru societățile comerciale sau cooperative care se încadrează în categoria microîntreprinderilor.
Microintreprinderile interesate vor putea obtine in cadrul prezentului apel de proiecte maxim 200.000 Euro (cofinantarea minima a beneficiarului fiind de 10% din totalul cheltuielilor eligibile).

A fost lansat în a doua consultare Ghidul de Finanțare pentru microîntreprinderi în mediul urban

S-a publicat ghidul de finanțare destinat investițiilor pentru dezvoltarea microîntreprinderi in mediul urban finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) și care urmează să fie lansat in primul trimestru al anului 2016.

Beneficiari eligibili:

Ministerul Economiei va derula 10 programe naționale in 2016

In anul 2016 se anunța cel mai bun an pentru doritorii de fonduri nerambursabile nu doar din fonduri europene dar și din fonduri guvernamentale.

Ministerul Economiei Comerțului si Relațiilor cu Mediul de Afaceri prin Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism ( AIPPIMM) își propune să deruleze in anul 2016 toate programele destinate dezvoltării antreprenorialului, iar primele 6 programe sunt în curs de aprobare.

O noua schema de ajutor de minimis in consultare!

Departamentul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), a publicat spre consultare proiectul pentru Programul național multianual de microindustrializare. Acesta este destinat companiilor care au cel mult 5 ani de la data înființării, angajează până la depunerea decontului minim 2 salariați, reinvestesc anual minim 30% din profit pe o perioadă de 3 ani începând cu anul următor primirii alocației financiare nerambursabile și doresc să investească în domeniul producției.
Sunt eligibile în cadrul Programului societățile care desfășoară activități pe codurile CAEN aferente următoarelor diviziuni:

AM POR a publicat in vederea consultării

AM POR a publicat în vederea consultării:

Ghidul Solicitantului. Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Axei prioritare 2 "Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii", Prioritatea de investiție 2.1 "Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri" - Apelul de proiecte 2.1.A. - Microîntreprinderi.


Programul este destinat dezvoltării microîntreprinderilor din mediul urban în vederea:

Realizării de construcții pentru derularea activităților
Achiziționare cu echipamente tehnologice și utilaje
Achiziționarea de active necorporale (licențe, brevete, etc.)

Valoarea finanțării maxime este 200.000 euro și este cu finanțare de 100%.

Anunț lansare program SRL-D

Departamentul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM) a anunțat principalele modificări ale programului SRL-D acestea constând in:

Se elimina principiul primul venit – primul servit. Înscrierea se va realiza prin platforma aippimm.ro într-o perioada de 15 zile calendaristice.
Beneficiarul va face dovada cofinanțării la data semnării contractului
Contractul de finanțare va avea o durata de 50 zile.
Se elimina obligativitatea derulării prin Cec Bank
Propunerea de punctaj este prezentat mai jos.

Data de lansare este 04 septembrie 2015. Termen de depunere 10-29 septembrie, 2015

AFIR a lansat liniile de finanțare pentru activitățile non-agricole

Astăzi s-au lansat două linii de finanțare, destinate finanțării activităților non-agricole din mediul rural.

Prin măsura 6.2. „Sprijin pentru înființarea activităților non-agricole în zone rurale” se sprijină înființarea afacerilor noi precum și diversificarea activității fermierilor în domenii non-agricole. Ajutorul financiar este de 50.000 euro sau 70.000 euro în funcție de tipul activității, procentul de finanțare este de 100 %, forfetară.
Măsura 6.4. ”Sprijin pentru investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole” se acordă finanțare pentru înființarea afacerilor noi precum și dezvoltarea activității companiilor în domeniu non-agricol. Ajutorul financiar este de max. 200.000 euro, procentul de finanțare este de 70% sau 90%, în funcție de tipul activității.