Departamentul pentru Întreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), a publicat spre consultare proiectul pentru Programul național multianual de microindustrializare. Acesta este destinat companiilor care au cel mult 5 ani de la data înființării, angajează până la depunerea decontului minim 2 salariați, reinvestesc anual minim 30% din profit pe o perioadă de 3 ani începând cu anul următor primirii alocației financiare nerambursabile și doresc să investească în domeniul producției.
Sunt eligibile în cadrul Programului societățile care desfășoară activități pe codurile CAEN aferente următoarelor diviziuni:

Finanțarea nerambursabilă este de maxim 90% si se finanțează activități de achiziție spațiul de lucru / spații de producție , achiziție echipamente tehnologice, echipamente IT, autoutilitare, active necorporale,  instalații/echipamente specifice în scopul obținerii unei economii de energie, precum şi sisteme care utilizează surse  regenerabile de energie, consultantă  etc.

Valoarea finanțării nerambursabile este de maxim 250.000 lei / beneficiar,  însă pentru un punctaj maxim valoarea totală a proiectului fara TVA ar trebui să depășească 400.000 lei/ beneficiar.